Na úvod přípravy Lipíčko těsně padlo

30.07.2015 21:58

SK Jankov "B"/Dubné - Lipí 1:0 (1:0)

Dva týdny po začátku letní přípravy čekala na fotbalisty Lipí první zápasová zkouška. Naši fotbalisté zavítali do sousedního Dubného, kde v tradičním derby změřili síly s místní dubensko-jankovskou zálohou. Trenéři Lipíčka museli při skládání sestavy hodně improvizovat, jelikož velké množství hráčů chybělo ať už z důvodů pracovních, dovolených, nebo menších zdravotních komplikací. V základní jedenáctce naopak nechyběli navrátilec z dubenské štace Miroslav Zvánovec, výpomoc z Větrov Jiří Říha a Jiří Holinka, o jehož příchodu z mateřského Týna se jedná. Po úvodním oťukávání přišla první velká šance ve 25. minutě a na svědomí ji měli domácí hráči. Autové vhazování propadlo až k Šindelářovi, ale ten se teprve zastřeloval a z malého vápna nedokázal dopravit balón za Macháčka. Lipíčko odpovědělo o pět minut později. Říha z velké dálky zkoušel přelobovat domácího "brankáře" Vojtěcha Bürgera, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Uplynulo dalších pět minut a domácí šli do vedení. Hosté ztratili u postranní čáry balón, Formánek poslal do vápna přízemní centr, který se dostal až k osamocenému Janu Šindelářovi a ten měl dostatek času a prostoru prostřelit bezmocného Macháčka - 1:0.

Úvod druhé půle patřil domácím, ale ani Hejda, ani o chvíli později Kudláček, nedokázali na výborného Macháčka vyzrát. Na druhé straně mohli nedorozumění dubenské obrany s brankářem potrestat Klečka a Z. Jinek, ale domácí dokázali hrozící se nebezpečí včas uhasit. Náskok Dubného tak mohl navýšit střídající Bohdal, ale Macháček předvedl další skvělý zákrok a vytěsnil balón na roh. A protože brankou neskončila ani slibná šance Ondřeje Kaše po chybě domácí obrany, skončilo utkání těsnou výhrou domácích hráčů. Další přípravné utkání čeká na Lipíčko příští čtvrtek, kdy se od 18 hodin představí na hřišti Strýčic.

sestava: Macháček - Z. Jinek (M. Svoboda), Radouch, Růžička - O. Kaše, Zvánovec, Lávička, Holinka, Klečka - Š. Svoboda, Říha

foto z utkání ZDE

Zpět