Dubné "B" - Lipí

06.09.2018 06:58

Stav zápasu: 16:2

Ve středu 5.9. nastoupila sestava Lipských nadějí k vůbec prvnímu soutěžnímu zápasu okresního přeboru mladších fotbalových přípravek. Soupeřem na úvod soutěže byli rivalové z Dubného, kteří nás přivítali na svém hřišti.

Hned od začátku zápasu byl znát rozdíl v sehranosti obou týmů. Hráči soupeře se snažili překonat naši obranu přihrávkami a kombinační hrou, která našim hráčům dělala velké problémy. I přes některé famózní zákroky našeho brankáře skóre bohužel narůstalo ve prospěch soupeře. Poločasové skóre se zastavilo na 8:0.

Ve druhém poločase se naši hráči pustili do soupeře trochu odvážněji a hned to bylo znát. Vůbec první gól Lipské přípravky vstřelil Štěpán Mišek, tentýž hráč před koncem zápasu přidal i svůj druhý gól v zápase. Pro dokreslení, proti jakému soupeři jsme dnes stáli, hovoří fakt, že trenérem dubenské přípravky je David Lafata, jehož syn Antonín nastoupil v týmu soupeře a zatížil naše konto hned pěti góly, čímž se stal nejlepším střelcem zápasu. Výsledné skóre se zastavilo na 16:2 pro domácí tým.

Paralelně se hrálo nesoutěžní utkání Lipských a Dubenských záloh mladších přípravek. V něm dokázalo Lipí zvítězit 8:4, i když v polovině zápasu prohrávalo již 0:3. Neskutečnou zarputilostí a obětavostí se hráčům podařilo soupeře přehrát. K výsledku přispěl vynikajícím výkonem brankář Jáchym Daňhelka, který nejen že několik šancí soupeře zneškodnil, ale i po individuálních akcích přes celé hřiště sám vsítil soupeři dva góly.

I přes úvodní nezdar v prvním soutěžním utkání zbraně neskládáme, ba naopak, nadšení hráčů a hráček nás všechny motivuje k další práci. Příští zápas odehrajeme v pátek 14.9. od 16:30 na hřišti SKP.

Zpět